Chiellini stopper på det italienske landshold: "Storkamp bliver min sidste"

37-årige Giorgio Chiellini stopper på det italienske landshold, 17 og et halvt år efter sin debut. 

Den 17. januar 2004 debuterede en 20-årig Giorgio Chiellini for det italienske A-landshold, en bedrift han sidenhen har gentaget 115 gange.

37-årige Giorgio Chiellini bekræftede mandag aften, at han endeligt stopper på La Nazzionale. Det gjorde han efter den hårdtkæmpede 2-1 sejr over Sassuolo.

-Jeg vil sige farvel til Nazionale på Wembley, hvor jeg oplevede toppen af ​​min karriere med at vinde EM. eg vil gerne sige farvel til Azzurri med et godt minde. Det bliver helt sikkert min sidste kamp med Italien.

Chiellinis stop hænger sammen med Italiens smertefulde kvalifikationsflop, der i marts så dem tabe 1-0 til Nordmakedonien, og dermed missede muligheden for at deltage i vinterens VM-turnering i Qatar.

Corriere dello Sport har tidligere erfaret, at Chiellini også overvejer sin fremtid i Juventus, hvor han har været en profil, siden sit skifte fra barndomsklubben Livorno i 2004.

En ung Giorgio Chiellini i en Livorno-trøje.

Til disse gisninger udtalte Giorgio Chiellini følgende:

-Mit kærlighedsforhold til Juventus slutter ikke. Det vil aldrig ende. Kærligheden er så stærk, at den aldrig vil ende,” grinede han.

-Selvfølgelig skal jeg fra nu til slutningen af ​​sæsonen evaluere alt, tale med min familie om, hvad der er bedst.

-Lad os først nå fjerdepladsen og vinde Coppa Italia, så sætter vi os ned med mine to familier – hjemmet og Juventus – for at finde ud af, hvad der er bedst for alle.

Giorgio Chiellini står hidtil noteret for 557 kampe i Juventus-trøjen, hvori han blandt andet har løftet ni Scudetto-pokaler sammen med fem Coppa Italia-trofæer.

Forsvarsveteranens sidste kamp vil blive spillet på Wembley, når Italien den 1. juni møder Argentina.

Tak til en legende.