Christian Eriksen: Vender tilbage til Milano - hjertetests afgør Inter-fremtid

Christian Eriksen er netop rejst til Milano for at gennemgå afgørende tests, der skal bevise, hvorvidt han må fortsætte i italiensk fodbold eller ej.

Lidt over halvanden måned efter den traumatiske oplevelse vedrørende Christian Eriksens hjertestop i Danmarks åbningskamp ved EM, kom der i sidste uge en nedslående melding til danskeren.

Christian Eriksen kan ikke spille fodbold i Italien med sin indopererede ICD-enhed (en avanceret pacemaker, red), da det ikke er tilladt i Serie A.

Det bekræftede Francesco Braconaro, der er medlem af den teknisk-videnskabelige komité i Serie A til Radio Kiss Kiss.

– Christian Eriksen kan ikke få grønt lys til at spille Italien, men hvis han kan få fjernet defibrillatoren og bekræfte, at patologien kan løses, kan han vende tilbage og spille for Inter.

Det vil sige. En håndsudrækning uden indhold. ‘Vi kan godt finde en løsning, hvis vi ikke skal gå på kompromis, og du i stedet fjerner enheden igen’.

Selvfølgelig er det ment for at passe på spillerne, og det er vigtigt at have med. Det er bare ganske italiensk at stå ved et uddateret princip i stedet for at være løsningsorienterede mod, hvad man så i stedet kan gøre. Men det er nu en gang situationen, og den må man forholde sig til.

Eriksens kontrakt med Inter løber frem til sommeren 2024, men spørgsmålet har siden i sidste uge været, om det overhovedet bliver relevant, hvis Eriksen ikke må spille med sin avancerede pacemaker.

I dag er vi kommet et skridt nærmere en afklaring. Sky Sports erfarer torsdag eftermiddag, at Eriksen er rejst til Milano for at gennemgå de sidste afgørende tests, der vil afklare, hvorvidt danskeren kan fortsætte sin karriere i Italien eller ej.

Sky tilføjer, at selv hvis testene viser positive resultater er det udelukket, at vi kommer til at sen danskeren i aktion i løbet af det næste halve år.

Man kan ikke konkludere præcis, hvornår man vil have brugbare resultater fra testene klar. Alt man kan sige er, at Eriksen har indledt forløbet, mens en afklaring omkring danskerens fremtid er inden for rækkevidde.

29 Eriksen var i foråret en profil for Inter, der sikrede klubbens første Scudetto i 11 år.