Derfor sørger hele Fodbolditalien i dag

Vi siger i dag farvel til en særlig skikkelse i italiensk fodbold.

Vi måtte tidligere i dag vinke farvel til Gianni Di Marzio, tidligere cheftræner, sportsdirektør og konsulent i Palermo.

Som så mange gange før var den det den hårdtarbejdende, kompetente og altid sympatiske journalist, Gianluca Di Marzio, der bragte nyheden, men denne gang i en trist anledning.

Gianluca har mistet sin far og livslange forbillede, der er gået bort i en alder af 82 år.

– Og nu kan du endelig træne din elskede Diego (Maradona). Du har været en god far, du har lært mig alt, og du er den eneste, jeg aldrig vil glemme, lød Gianlucas følte opdatering via Twitter.

En flot karriere

Di Marzio Senior havde en meget succesfuld karriere som træner, og i 70’erne førte han lille Catanzaro i Serie A. I 1977 løftede han Coppa Napoleonica, førte til finalen i Coppa Italia.

Det var ham, der opdagede en meget ung Diego Maradona i Argentina og rapporterede ham til præsident Corrado Ferlaino, men på daværende tidspunkt syntes handlen ikke mulig grundet Serie A’s stramme regler angående registrering af udenlandske spillere.

– Farvel Gianni, du var min eneste allierede i fem år og min store ven for livet: hvis du er den eneste i himlen, skal du det”, lyder det blandt andet fra en tidligere kollega, Claudio Ranieri.

– Nu kan jeg kun dele smerten ved denne sidste tone med Tucci og Gianluca. Jeg bringer en skål, afsluttede det.

Gianni Di Marzio var velset i løbet af hele sin karriere, imens hans arbejde var anerkendt – og er det stadig. Samtidig har han opdraget en af Fodbolditaliens vigtigste journalister, Gianluca.

Italienske klubbers reaktion på Giannis henfaren giver et tydeligt billede på, hvad han betyder for mange mennesker. Her er et udpluk: