Alternativ Klub Guide

Tag med på rejsen på tværs af Halvøen, hvor vi kigger nærmere på de klubber og Ultras, der udgør scenemidten af italiensk fodbold. Det er i sidste ende en guide, ja, men en, der vandrer ud af sportens centrerede spor og fører dig gennem de historiske, politiske og sociale landskaber, der har formet selve identiteten for Italiens store hold.

BLOG

Fodbold handler om meninger og input. Læs med, når vi har noget på hjertet af kontroversiel karakter så vel som det med bløde kanter.

Calcio Ikoner

Italiensk fodbold er spækket med ikoniske skikkelser, der primært gå tilbage fra de tidlige 00'ere og helt ned til de frembrusende 60'ere. Kom i dybden med flamboyante og fænomenale karakterer fra Calcioens brede spektrum af tiltrækkende aktører. Vores målsætning er at have gennemgået dem alle ved enden af 2081.

Presidenti

Så meget mere end bare en skurks galleri - vores dybdegående kig på de ofte hånlige og sjældent ærede præsidenter af italiensk fodbold er fuld af drama, intriger, enkelte solstråler og bare en smule kontrovers.

Scandali

Et mere passende synonym med Italien bliver svært at finde. Der er mange grunde til, at man forelsker sig i Calcioen, men for autentisk at holde af fænomenet som helhed, er det uundgåeligt at have det fulde billede med af italiensk fodbold, som sideløbende bærer utallige odiøse skandaler på sine efterhånden slagne skuldre.

Storia del Calcio

Mange blændes, med rette, af superstjerner, godt vejr og storartede koreografier, og så er der nogle, der er gavner mere af helhedsindtrykket. Eller i hvert fald, at det også er der. Drag med tilbage i tiden, hvor vi udforsker, hvordan det hele startede, og hvordan vi har opnået den tilstand, vi kender i dag. Er du klar til en lezione di storia?