Lægetjek bestået: Franck Kessié forlader AC Milan på en fri transfer

Det er en kendsgerning, at AC Milans midtbanespiller Franck Kessié forlader klubben til fordel for storsatsende FC Barcelona.

– Tag det roligt, Milan-fans, jeg holder altid mit ord.

Således udtalte AC Milans midtbaneprofil Franck Kessié sidste sommer til avisen La Gazzetta dello Sport, da han trådte inde i sin kontrakts sidste 12 måneder.

I nat lød den seneste melding, at Franck Kessié allerede har gennemgået det obligatoriske lægetjek i Lugano i Schweiz forud for sit skifte til FC Barcelona.

Journalist Gianluca Di Marzio erfarer således, at Kessié er enige med catalanerne om en aftale, der sikrer ham 6,5 millioner euro årligt.

I januar forlød det første gang, at der var indgået en mundtlig aftale i mellem ivorianeren og spanske FC Barcelona, som vil se Kessié skifte til det netop omdøbte Camp Nou på en fri transfer.

Kessié tilslutter sig sommerens skuffende salg af den værdifulde duo Gianluigi Donnarumma og Hakan Calhanoglu, som hver især skiftede til PSG og Inter kvit og frit.

Tabet er, om end det længe har ligget i kortene, en streg i regningen for AC Milan, der hermed mister en af holdets store profiler.

25-årige Kessié skiftede til Milan fra Atalanta tilbage i 2017, hvor Rossoneri dengang smed 24 millioner euro efter den centrale midtbanespiller.

Hidtil er det blevet til 214 kampe i Milan-trøjen med 36 mål og 16 assists til følge.