Stjernefrø stråler i Serie C: Her er den italienske angriber hele Europa taler om

Med otte mål i ni kampe har en angriber nede i Serie C tiltrukket opmærksomhed i Italien. Men hvem er denne Luca Moro, som banker mål ind på leje i den sovende sicilianske gigant, Calcio Catania.

I sidste uge berettede vi om, hvordan Siciliens tidligere Serie A-klub Catania er nær at gå konkurs grundet en svimlende gæld og lave indtægter, men det er alligevel lykkedes de blå-røde fightere også at tiltrække sig positiv opmærksomhed.

Først og fremmest fordi klubben gør det forbløffende godt i ligaen, hvor man er kommet igen fra en forventet dårlig start på sæsonen. Med fem kampe uden nederlag, har Catania lagt sig lunt i midten af tabellen, hvilket har meget at gøre med en ung angriber ved navn Luca Moro. Han scorer nemlig mål på samlebånd for klubben, der i sommer lejede den 20-årige italiener i Padova.

Ifølge La Gazzetta dello Sport er der allerede tre Serie B -klubber efter målræven, mens også et par fra den bedste række har justeret radaren over Luca Moro. Det samme gælder efter sigende også klubber udenfor Italiens grænser herunder Spanien, der er faldet for den unge spids, som i sommer blev vurderet overflødig i en Serie C-klub, der valgte at udleje ham.

Heldigvis for Padova, Serie C-klubben, der ejer Moro, har italieneren bundet sig til klubben frem til 2023, hvorfor man enten kan forvente enten en bunke mål eller penge i fremtiden.

Moro er en angriber på 190 centimeter, der er inspireret af Lewandowski med henblik på spillestil og dedikation for sit hold. Det forlyder, Moro faktisk var forsvarsspiller som barn, mest af alt fordi banen var lille, og han var ret stor.

La Gazzetta dello Sport beretter, at han brænder for NBA basketball samt, at han, hvis ikke han havde valgt fodbolden, ville han have jagtet drømmen som cykelrytter eller et arbejde i en bank, fordi det som barn var en af ​​hans drømme at gøre sig finansverdenen.

Moro har fremtiden foran sig, og kan strengt taget nå det hele, men det lader alligevel til at det ambitiøse naturtalent har fundet sig til rette i fodbolden, der inden længe kan byde på større og mere frodige eventyr, end han nogensinde havde turde håbe på.

Situationen er stadigvæk den i italiensk fodbold, at pengepungene er godt slidte ovenpå verdenspandemien, og derfor ser vi en trend med, at større klubber tyr til de mindre ligaer på jagt efter interessante, unge og italienske talenter.

Alt imens har sommerens Europamesterskab betydet, at interessen for italienske fodboldspillere igen er intakt. Moro lader til at være et spirrende frø, der kan vokse og om et par år blive sluppet løs i de helt store ligaer. Så det endeligt ville vise sig som den rigtige beslutning at sætte cyklen og lommeregneren på hold.

Fodboldspilleren Luca Moro

Luca Moro har en lidt atypisk vej med mange bump undervejs til sit pludselige gennembrud. Han er født og opvokset i byen Padova, for hvem han som fodboldspiller har repræsenteret, siden han var helt lille.

Den lange norditaliener har altid besiddet et indlysende talent, hvorfor han også været jagt flittigt i løbet af sine sene teenageår – men han har aldrig syntes helt at overbevise de tunge drenge.

I 2019/20-sæsonen lejede Serie A-klubben Genoa angriberen for at se ham nærmere an, men man valgte altså hverken at give ham et minut på førsteholdet og ej heller en permanent kontrakt. Selvom han trods alt scorede otte mål i 19 Primavera-optrædener.

I den følgende sæson var spilleren på en 10 dages prøveperiode i Torino, men heller ikke her bed man på. Sidste år lånte Serie B-aktuelle SPAL ham så, hvor otte kasser og én assist i 22 Primavera-kampe var nok til at give ham debut i landets næstbedste række. Faktisk spillede han hele otte gange i fjor, dog uden at gøre noget betydeligt væsen af sig, hvorfor man besluttede at lade ham glide tilbage til Padova.

Trods otte Serie B-kampe på CV’et var spillerens barndomsklub stadig ikke interesserede i at bruge ham, og derfor anså man, at et smut sydpå til Catania ville være den bedste mulighed for Moro at slå igennem. Italieneren blev faktisk ikke brugt i starten af sæsonen, men har naturligvis startet inde, siden han i midt september scorede i sin tredje optræden som indskifter. Siden har syv kasser fulgt den seneste måned fordelt på de seneste seks runder i Serie C Gruppe C.

Her får du en kort sammenfatning af Moro i aktion:

I de italienske medier drages der ganske åbenlyst paralleller til en anden 20-årig, italiensk angriber med et lignende navn, nemlig Lorenzo Lucca. I den forgangende sæson brød han i gennem for Catanias ærkerivaler Palermo i den selvsamme Serie C-række, hvorefter Serie B-klubben Pisa har hentet ham til.

For dem har Lucca nettet seks gange i ligaen, hvor det også er blevet til en debutscoring for det italienske U21-hold. La Gazzetta tilføjer i deres rapport, at Pisa, der i sommer sendte €2,1 millioner efter Lucca, også vil være klar med et bud på Moro allerede til januar.